Nuorten asunnottomuuden kasvu huolestuttaa

Asunnottomuus on moninaista ja monikasvoista.


Vlada Petrovskaja.

YK:n köyhyyden vastaisena päivänä 17.10. vietettävän Asunnottomien yön vuoden 2016 teemana oli Helsingissä asunnottomuuden ennaltaehkäisy. Vailla vakinaista asuntoa ry:n järjestösihteeri Vlada Petrovskaja kertoi, että nuorten asunnottomuus on lisääntynyt. Erityisesti asunnottomuus voi koskettaa laitoksista vapautuvia nuoria, jotka haluavat itsenäistyä.

– Näemme työssämme asioita, joita olisi voinut ennaltaehkäistä. Asunnottomat eivät ole yhtenäinen homogeeninen ryhmä. Nykypäivän asunnottomuus on moninaista ja monikasvoista, Vlada petrovskaja toteaa.

Kuuntele Vlada Petrovskajan haastattelu:

 

Matalan kynnyksen toiminta tavoittaa ihmiset kadulla

Ennaltaehkäisyn teema on olennainen ja ajankohtainen. Vailla vakinaista asuntoa ry haluaa tavoittaa järjestöjä, jotka eivät välttämättä tee asunnottomien kanssa työtä, mutta tekevät ennaltaehkäisevää työtä. Esimerkiksi nuorisotyö tavoittaa nuoria, joilla on uhka joutua asunnottomiksi.

 


Dallapénpuiston tapahtumajärjestelyistä vastasi Vailla vakinaista asuntoa ry. Puistossa oli mahdollista yöpyä kahdessa lämmitetyssä joukkueteltassa.

Asunnottomien yön tavoite oli saada asunnottomien ihmisten ääni kuuluviin. Lavalla oli avoin mikki, johon kuka vain voi tarttua.

Poliitikkojen paneelin veti toimittaja Tiina-Rakel Liekki. Kuuntele, mitä poliitikot lupasivat paneelissa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeisimmät julkaisut
Katso Kaupunki.TV:tä